$ £
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC:

AG 8X1 problem 3 weeks 4 days ago #87

  • N2SAB
  • N2SAB's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 6
  • Thank you received: 1
Good Morning,

I am having an issue, I just went to add 60m for 2 antennas and after placing the check mark in the 60 m band and saving and rebooting it still shows 30 m and that antenna selection. The radio is a Flex 6600 and it definitely switches the other bands as expected. I did an export and then deleted all bands and that shows correctly. I then added only 60 M and it shows as 30 M.

Any Thoughts?

Scott
N2SAB

Please Log in or Create an account to join the conversation.

AG 8X1 problem 3 weeks 3 days ago #88

  • dragisa
  • dragisa's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 20
  • Thank you received: 3
Hello Scott,

What is your band data source? A Flex radio I assume?

The first thing that comes to mind is custom band frequency ranges.
See the attachment.
4O3A Signature,
Dragisa 4O9ITT
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

AG 8X1 problem 3 weeks 3 days ago #89

  • N2SAB
  • N2SAB's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 6
  • Thank you received: 1
Dragisa,

That is the way mine is set up with the 60m band listed as 5.000 to 6.000. The interesting thing is that when AG is running, it shows as 30m when I am on 5.330mhz

Scott

Please Log in or Create an account to join the conversation.

AG 8X1 problem 3 weeks 3 days ago #90

  • N2SAB
  • N2SAB's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 6
  • Thank you received: 1
Sorry,
here are the 2 screen shots. As you can see 60m is checked in the select for ant 3 but does not appear

Scott
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

AG 8X1 problem 3 weeks 3 days ago #91

  • dragisa
  • dragisa's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 20
  • Thank you received: 3
Dear Scott,

The first band matching the frequency will be selected, in your case that seems to be 30M.
Bands that have a more specific range should be defined first.
So I think "inserting" your 60M band specification before 30M should fix it.
It'll take some copy/pasting though.
4O3A Signature,
Dragisa 4O9ITT
The following user(s) said Thank You: N2SAB

Please Log in or Create an account to join the conversation.

AG 8X1 problem 3 weeks 3 days ago #92

  • N2SAB
  • N2SAB's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 6
  • Thank you received: 1
I will give it a try and let you know

Please Log in or Create an account to join the conversation.

AG 8X1 problem 3 weeks 3 days ago #93

  • N2SAB
  • N2SAB's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 6
  • Thank you received: 1
Dragisa,

Once I placed the bands in order and then set the antenna to band configuration, all is good. This is an excellent product. The only reason I saw this issue was that I want to see how my 40m wire will load up on 60m as opposed to the 80m wire.

Thanks again for the help
Scott
N2SAB
Attachments:
The following user(s) said Thank You: dragisa

Please Log in or Create an account to join the conversation.

AG 8X1 problem 3 weeks 3 days ago #94

  • dragisa
  • dragisa's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 20
  • Thank you received: 3
Dear Scott,

That's great! It's my pleasure!

Thank you, I'm very glad to hear that you're happy with our product. :)

Maybe we should point this out in the window itself, I'll add this to the task list for the Windows app.
4O3A Signature,
Dragisa 4O9ITT

Please Log in or Create an account to join the conversation.

AG 8X1 problem 3 weeks 3 days ago #95

  • N2SAB
  • N2SAB's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 6
  • Thank you received: 1
one question I forgot to ask you is: when the AG and station is powered down, where does the AG direct the signal path to? I know that my AMP pulls the port to ground , just thinking about increased lightning protection.

Scott
N2SAB

Please Log in or Create an account to join the conversation.

AG 8X1 problem 3 weeks 3 days ago #98

  • 4O4A
  • 4O4A's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Scio sed Carthaginem necesse delere est
  • Posts: 16
  • Karma: 3
  • Thank you received: 2
Hi Soctt,

Both 8x1 and 8x2 are grounded when turned off.

73,
Dragan, 4O4A

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.219 seconds

4O3A Signature

SKY-SAT D.O.O.
Ratisevina bb
ME-85347 Igalo
Montenegro, Europe
P: +382 68 380 000
sales:
support:

 

World Wide Delivery

ups logo

Check our shipping rates HERE!

 

Newsletter

Subscribe to the latest news about our products, promotions and events

Please enable the javascript to submit this form