$ £

Forum

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC:

New AG doesn't work correctly 4 days 9 hours ago #169

New AG was received from Flex Radio on October 3, 2020 (S/N: AG820-0159). Initially, it seemed to work correctly when using Flex-6700 connected to port-A via network cable (I only tried it on one band). But, when I connected Yaesu my FTDX101MP to Port-B using BCD switch setting of switch-4 ON, I could not get several of the bands that I setup in the software to correctly switch in the antenna ports. That was when I discovered something rattleing inside the case, which turned out to be loose nuts and lockwashers from port-B PL-259 connector. I opened the case removed the loose hardware (found the mating hardware in the shipping box, reinstalled it, and re-screwed the case together). I then made up a special test box to allow me to measure the input BCD voltage being input to the AG. I reloaded the firmware and setup the software with a separate band (10M thru 80M) allocated to each of the 8 antenna ports. With only the Yaesu rig BCD output (and network cable & power supply) connected to the AG (with proper pin-2 ON for port A or pin-4 ON for portB), each set of 4 BCD voltage readings from the Yaesu rig, per band, agreed with the AG Quick Start Guide's BCD protocol chart, with L=0V and H=4.8VDC. Not all band BCD inputs would switch an antenna port, indicated by LED not turned ON. And while Port-A and Port-B band switching were both incorrect for some ports, the antenna ports that failed to switch ON, were not all the same ports. Flex Radio refuses to help, stating that it's a 3rd party sale, and they are not responsible. I would have thought that since the unit arrived defective with loose hardware, they would have agreed to replace it. Help!
Dewey Treanor, W0YWW
Florida, USA

321-725-7823

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by W0YWW.

New AG doesn't work correctly 1 day 16 hours ago #173

Dear Dewey,

Our main electrical engineer is not in today, gonna discuss this with him and see what we can do.
We will do whatever we can to help, don't worry.
4O3A Signature,
Dragisa 4O9ITT

Please Log in or Create an account to join the conversation.

New AG doesn't work correctly 16 hours 19 minutes ago #179

Dear Dewey,

Lab tests confirm that 4.8 is more then enough to switch BCD.

There are two possible scenarios for the behavior you described:

1) There are no jumpers on the the motherboard. (see attachment)
If you unscrew the side panels you will be able to see the motherboard.

2) There is a hardware problem with your motherboard and it needs to be replaced.

Can you please open the device and check for the jumpers? We'll see what to do after that.
4O3A Signature,
Dragisa 4O9ITT
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by dragisa.

New AG doesn't work correctly 15 hours 8 minutes ago #180

Jumpers appear to be OK (see attached photos).
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by W0YWW.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.133 seconds

4O3A Signature

SKY-SAT D.O.O.
Ratisevina bb
ME-85347 Igalo
Montenegro, Europe
P: +382 68 380 000
sales:
support:

 

World Wide Delivery

ups logo

Check our shipping rates HERE!

 

Newsletter

Subscribe to the latest news about our products, promotions and events

Please enable the javascript to submit this form